Winkelen

Als je wilt winkelen kan het zijn dat je niet helemaal weet waar je moet zijn. Hier help ik je een beetje op weg, ik heb het in wijken onderverdeeld om het een beetje overzichtelijker te maken.

Berlijn Fietstours

Fietstour met een nederlandse gids?
BerlijnFietstours.com

Mitte

Mall of Berlin

Je houdt ervan of je houdt er helemaal niet van: shoppingmalls. Als je ervan houdt dan is de Mall of Berlin dé plek voor jou.

Leipziger Platz
10117 Berlin
mallofberlin.de/en/

Hackeschen Höfe en omgeving

In het complex van met elkaar verbonden binnenhofjes die de Hackeschen Höfe worden genoemd kun je boetiekjes en cafeetjes vinden. Niet alleen in de Hackeschen Höfe kun je goed winkelen, ook in de straten eromheen zijn veel winkels. Deze winkels concentreren zich vooral in de Neue Schönhauser Straße, de Alte Schönhauser Straße, de Rosenthaler Straße, de Weinmeister Straße en de Munzstraße.

De Hackeschen Höfe kun je vinden op de Rosenthaler Straße 40.

Charlottenburg

Kurfürstendamm en Tauentzienstraße

De Kurfürstendamm was de beroemde winkelstraat van Berlijn, maar het heeft een beetje aan glans verloren. Je kunt er echter nog steeds winkelen. Het aanbod richt zich meer op het luxere segment. Winkels die je er vindt zijn onder andere Louis Vuitton, Dior, Prada, Saint Laurant en Chanel. Als je de straat richting het oosten volgt wordt het langzaam minder gericht op het luxesegment totdat je uitkomt bij ketens als C&A en H&M.

Vanaf het Breitscheidplatz, het plein waar de Gedächtniskirche staat, gaat de Kurfürstendamm over in de Tauentzienstraße. Hier zijn ketens als Benneton, Zara, UNIQLO en Peek & Cloppenburg te vinden. Aan het einde van de Tauentzienstraße vind je het beroemde luxe warenhuis Kaufhaus des Westens, of ook wel KaDeWe.

Aan de andere kant van het Breidscheidplatz heb je het winkelcentrum Bikini. Hier zijn ook een aantal minder standaard winkels te vinden. Ook vind je hier de beroemde Monkey Bar van waar je uitzicht hebt over de apen in de aangrenzende dierentuin.

Prenzlauer Berg

Prenzlauer Berg is bekend om haar boetiekjes. Je moet echter wel van lopen houden, want ze zitten behoorlijk ver van elkaar af.

Rond de Kastanienallee

Het gebiedje waar de Kastanienalleen en de Oderberger Straße elkaar kruisen heeft een aantal boetiekjes, zowel in de Oderberger Straße als in de Kastanienallee.

Het gebied wordt echter overheersd door cafeetjes en restaurantjes.

Rond de Rykestraße

In de omgeving van de Ryckestraße zijn ook boetiejes te vinden. Ze zitten echter wel erg verspreid.

Friedrichshain

De grote Humana

Als je van vintage kleding houdt ben je hier aan het juiste adres. De Humana is een keten met tweedehands kleding en je kunt er over de hele stad wel winkels van vinden. Alleen in Friedrichshain staat de allergrootste. Vooral de vierde etage van de winkel is de moeite waard.

Frankfurter Tor 3
10243 Berlin
Bij U-Bahn halte Frankfurter Tor

Omgeving Boxhagener Platz

In de omgeving van het Boxhagener Platz in Friedrichshain zitten een aantal boetiekjes, alleen net als in Prenzlauer Berg moet je wel van wandelen houden want ze zitten behoorlijk verspreid van elkaar.