Marktjes

Er zijn vele (vlooien)markten in Berlijn, zeker als het lekker weer is dan is het de moeite waard om er een te bezoeken.

Is het minder mooi weer dan kan een overdekte markt in een van de Markthallen een optie zijn. Deze markten zijn echter meer op voedsel gericht.

Mauerpark

Elke zondag is er in het Mauerpark in de wijk Prenzlauer Berg een grote vlooienmarkt. Dit is wel de bekenste vlooienmarkt van Berlijn.

Karaoke in het Mauerpark – Foto: Alexander Puell – CC BY 3.0

Als het mooi weer is dan heerst er een festivalsfeertje. Er is dan niet alleen een markt, er is ook een tribune waar optredens zijn. Erg leuk is de karaoke. Dat begint om 15:00 uur en gaat door tot vroeg in de avond.

Mijn blogartikel over het Mauerpark.

Flohmarkt am Arkonaplatz

Op loopafstand van de markt in het Mauerpark is op zondag nog een vlooienmarkt, deze is wat kleiner dan die in het Mauerpark maar desalniettemin de moeite waard.

Waar de markt in het Mauerpark internationaal zeer bekend is wat veel toeristen trekt, is de vlooienmarkt op het Arkonaplatz meer een markt die mensen die in de buurt wonen aantrekt.

Arkonaplatz in de wijk Mitte
10435 Berlin
Zondagen van 10 tot 16 uur.

Berlijn Fietstours

Fietstour met een nederlandse gids?
BerlijnFietstours.com

Boxhagener Platz

Wat kleiner dan de markt in het Mauerpark, maar eveneens de moeite waard is de wekelijkse vlooienmarkt op het Boxhagener Platz in de wijk Friedrichshain.

De markt is elke zondag en begint om 10 uur ein eindigt om 6 uur ’s avonds.

RAW-Flohmarkt

Vlakbij het Boxhagener Platz heb je het RAW-Gelände. Voluit Reichsbahnausbesserungswerk-Gelände. Hier werden vroeger treinen onderhouden, maar daarvoor wordt het terrein niet meer gebruikt. Inmiddels is het meer een hotspot op cultureel gebied.

Maar er is ook een wekelijkse vlooienmarkt op het terrein. Net als de markt op het op loopafstand liggende Boxhagener Platz is deze markt op zondagen.
Deze markt begint om 8 uur ’s morgens en eindigt om 5 uur in de middag.
Locatie: Revaler Straße in de wijk Friedrichshain. Vlakbij S-Bahn station Warschauer Straße.

Trödelmarkt Marheinkeplatz

Op het Marheinkeplatz in Kreuzberg is er op zaterdagen en zondagen een vlooienmarkt. Tegen de markt aan bevindt zich de Marheinke Markthalle, die markthal is van maandag tot en met zaterdag geopend

Neuköllner Stoff

Op de grens van de wijken Neukölln en Kreuzberg bevindt zich de Maybachufer. Daar is elke zaterdag een textielmarkt. Hier kun je textiel inslaan als je bijvoorbeeld je eigen kleding wilt maken. Dit trekt vooral creatievelingen aan wat de markt een leuk sfeertje geeft.
Naast textiel wordt er ook kunst en kleding verkocht.
Elke zaterdag van 11 uur tot 5 uur ’s middags.

Weddingmarkt

Kunstmarkt in de wijk Wedding.

In 2023 valt deze markt op de volgende dagen: 7 mei, 4 juni, 2 juli, 6 augustus, 3 september, 8 oktober, 5 november, 3 december, 10 december en 17 december.

Leopoldplatz 1
13353 Berlin
Bij de U-Bahn halte Leopoldplatz dat aan de lijnen U6 en U9 ligt.
wedding-markt.de

Thaipark

Thaipark – foto: Fridolin Freudenfett – CC BY-SA 3.0

In het Preußenpark in de wijk Wilmersdorf kun je heerlijk genieten van thaise specialiteiten. Er staan overal standjes waar thais eten wordt bereid. Het leuke vind ik dat het allemaal niet zo professioneel is. Het eten is overigens heerlijk.

Vanaf april tot en met oktober op vrijdag, zaterdag en zondag van 10 uur ’s morgens tot 8 uur ’s avonds.

Preußenpark
Brandenburgische Straße
10707 Berlin
thaipark.de

Berlijn Fietstours

Privé-fietstours met een nederlandse gids.
BerlijnFietstours.com

Markthalle Neun

foto: Fridolin Freudenfett – lecentie: CC BY-SA 4.0

Overdekte markthal in Kreuzberg gericht op culinair gebied. Je kunt er bij een van de foodstands wat te eten halen, maar je kunt er ook dineren.

Het is verder een markt die zich vooral richt op biologische en regionale producten.

Eisenbahnstr. 42/43
10997 Berlin-Kreuzberg
markthalleneun.de

Arminius Markthalle

Deze markthal in de wijk Moabit uit 1891 is wat minder bekend dan Markthalle Neun, wat het wat rustiger en minder toeristisch maakt. Hier vind je lokale eetwaren en er is een kleine supermarkt, maar je kunt er ook lunchen, dineren of wat drinken.

Arminiusstraße 2-4
10551 Berlin
arminiusmarkthalle.com

In deze blogpost kun je meer lezen over de Arminius Markthalle.