Activiteiten

Bootvaart over de Spree

Zeker als het weer mooi is kun je de stad goed zien aan dek van een ship. Terwijl je heerlijk geniet van een hapje en een drankje laat je de stad aan je voorbij trekken.

Tickets for Boat tours & Spree cruises

  • Vertrek vanaf station Friedrichstraße
  • Ik adviseer de 3,75 uur durende tour over de Spree en het Landwehrkanal, dan vaar je een rondje, bij de andere tours keert de boot om en vaar je hetzelfde stuk weer terug.

Trabi-Safari

De Trabant was dé auto van Oost-Duitsland. Het autootje was langzaam en een milieuramp op wielen, maar tegelijkertijd wel een heel schattig autootje. Juist dat deze auto’s zo primitief zijn maakt het leuk om ermee te rijden.

Met deze tour rijd je met een Trabant door de binnenstad van Berlijn.

Zimmerstraße 100
10117 Berlin

trabi-safari.de/index.php?language=en

Karaoke zingen in het Mauerpark

Zondag in het Mauerpark als het weer een beetje meezit is erg leuk. Er heerst dan een soort festivalsfeertje. Er is een vlooienmarkt met foodmarkt. In het park maken mensen muziek, wordt er gedansd en wordt er karaoke gezongen.

Karaoke in het Mauerpark – Foto: Alexander Puell – CC BY 3.0

In het park is een soort amfitheatertje en daar worden op zondagen performances en optredens gegeven. Om drie uur begint de karaoke, wat tot in de vroege avond duurt. Zeer leuk om er als toeschouwer te zijn, maar als je het lef hebt, dan is het natuurlijk het mooist om zelf te zingen.

bearpitkaraoke.com

Dierentuin

Berlijn kent twee dierentuinen, één voor West-Berlijn en een voor Oost-Berlijn.

Dierentuin westen: Zoo-Berlin

Dierentuin oosten: Tierpark Berlin

Skaten op het Tempelhofer Feld

Het Tempelhofer Feld is een voormalig vliegveld midden in de stad. Het dient nu als een park. Hier komen mensen voor sport en ontspanning. Je ziet bijvoorbeeld veel kites, maar je ziet hier ook mensen skaten.

Het is om te skaten een paradijs, als je afstand wilt maken kun je over de start- en landingsbanen ongestoord je gang gaan.

Wil je juist meer kunstjes maken dan is er ook een deel met extra glad asfalt, wat uitermate geschikt hiervoor is, dit stuk bevindt zich in het oosten van het vliegveld en kun je het beste bereiken via de ingang aan de Oderstraße. Je zult er niet bepaald de enige zijn die daar aan het skaten is, maar dat maakt het wel gezellig.

Deze activiteit vergt enige voorbereiding want je moet of skates meenemen naar Berlijn of ter plekke ergens op de kop tikken, op het Tempelhofer Feld worden géén skates verhuurd.

Fietstour

En natuurlijk kun je ook een fietstour maken. Met mij als nederlandse gids rijd je door Berlijn en leer je de stad kennen.

Op berlijnfietstours.nl bied ik fietstours aan.