Kerstmarkt aan het Schloss Charlottenburg in Berlijn
Zien en Doen

Kerstmarkt aan het Schloss Charlottenburg

Misschien wel de mooiste kerstmarkt van Berlijn is die aan het Schloss Charlottenburg. Het paleis uit de 16de eeuw vormt een prachtige coulisse voor deze beroemde kerstmarkt. Als kerst op de taart is er een lichtshow. Mocht je in de kerstmaand een glühwein willen nuttigen, dan is dit de juiste plek.

Berlijn Fietstours

Fietstour met een nederlandse gids?
BerlijnFietstours.com


Kerstmarkt Schloss Charlottenburg Berlijn


Duitsland staat bekend om haar kerstmarkten en ook in Berlijn is er aan zogenaamde Weihnachtsmärkte géén gebrek. Maar vanwege de vele opties kan het lastig zijn een keuze te maken. Bovendien is niet elke kerstmarkt de moeite waard. Vandaag bezoeken we een van mijn favoriete kerstmarkten in Berlijn.

Alhoewel het één van de beroemdste kerstmarkten van Berlijn is, is de kerstmarkt aan het slot Charlottenburg nog helemaal niet zo oud. In 2007 vond de eerste editie van deze kerstmarkt plaats. Maar sindsdien heeft het zich ontwikkeld tot een van de meest populaire Weihnachtsmärkte van de stad. De sprookjesachtige coulisse die het paleis biedt maakt deze kerstmarkt tot iets speciaals.

Kerstmarkt aan het Schloss Charlottenburg in Berlijn


Kerstmarkt aan het Schloss Charlottenburg in Berlijn


Naast glühwein kun je op de markt ook eten uit verschillende streken krijgen. Uiteraard is er braadworst in overvloed, maar ook flammkuchen en langos horen traditioneel bij een kerstmarkt. Uiteraard kun je er nog veel meer krijgen; aan keuze geen gebrek. Zoals je van een goede kerstmarkt verwacht is er ook een hoop handwerk en kitsch te krijgen. Denk aan glaswerk, keramiek, houten speelgoed en decoratieartikelen.

Kerstmarkt aan het Schloss Charlottenburg in Berlijn


Kerstmarkt aan het Schloss Charlottenburg in BerlijnMet haar ligging aan het slot Charlottenburg laat een bezoek aan deze kerstmarkt zich goed combineren met een bezoek aan de paleistuin, of natuurlijk het paleis zelf.

Daarnaast vind je aan de overkant van de straat enkele musea: het Museum Berggruen, het Bröhan-Museum en de Sammlung Scharf-Gerstenberg. Gelijk naast het paleis vind je het Käthe-Kollwitz-Museum.

Kerstmarkt aan het Schloss Charlottenburg in Berlijn


Kerstmarkt aan het Schloss Charlottenburg in Berlijn


Kerstmarkt aan het Schloss Charlottenburg in BerlijnBezoekersinformatie

Weihnachtsmarkt am Schloss Charlottenburg

 • 27 november t/m 31 december 2023
  24 december gesloten
 • 12:00 tot 22:00 uur
 • Toegang gratis
 • Spandauer Damm 20
  14059 Berlin
  Ca. 750 meter lopen van S-Bahnstation Westend en ca. 750 meter van U-Bahnstation Richard-Wagner-Platz.
  Locatie op Google Maps

Kerstmarkt aan het Schloss Charlottenburg in Berlijn

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *