Gärten der Welt in Berlijn - bloesem
Zien en Doen

Lentepracht in de Gärten der Welt

Nu het zonnetje weer schijnt besluit ik naar de Gärten der Welt (Tuinen van de Wereld) te gaan om de lentepracht in volle glorie te bewonderen.

De Gärten der Welt is een park in Oost-Berlijn, met tuinen die verschillende landen of streken als thema hebben. Het is wel een ritje om er te komen want het park bevindt zich diep in Oost-Berlijn.

Kabelbaan naar de Gärten der Welt in Berlijn
De kabelbaan naar de Gärten der Welt

Met de U-Bahn reis ik naar het station Kienberg. Van daaruit gaat er een kabelbaan over de Kienberg naar de Gärten der Welt.

Kabelbaan naar de Gärten der Welt in Berlijn
Uitzicht over Marzahn

Die kabelbaan wil ik natuurlijk wel eens uitproberen dus ik stap in de kabelbaan. Er is één tussenhalte op de Kienberg en dan gaat het door naar het park. Vanuit de kabelbaan heb je een uitzicht over de Oost-Berlijnse wijken Hellersdorf en Marzahn.

Gärten der Welt Berlijn - beren
Berlijnse beren in Gärten der Welt

Eenmaal in het park zoek ik een stuk schaduw. Het stuk van de Gärten der Welt waar de kabelbaan uitkomt is behoorlijk kaal, veel gras, maar verder groeit er niet veel. Niet echt waar ik voor gekomen ben.

Ik loop verder naar het gedeelte waar meer te zien is en waar ik tevens een beetje beschutting kan vinden voor de zon. Onderweg kom ik een hele hoop berlijnse beren tegen. Die beren zie je overal in de stad, maar hier in het park zijn het er wel héél veel bij elkaar. Elke beer heeft een land als thema.

Gärten der Welt Berlijn - Chinese tuin
Chinese tuin

Ik neem afscheid van de beren en vervolg mijn weg naar het gedeelte van het park waar ik voor gekomen ben.

De eerste tuin die ik aandoe is de chinese tuin. Deze tuin is heel mooi gemaakt en je kunt heerlijk zitten op het terras van het chinese theehuis. De overdekte bruggetjes over het water geven de tuin een hele speciale sfeer.

Gärten der Welt Berlijn - Chinese tuin
Chinese Tuin
Gärten der Welt in Berlijn - Christelijke tuin
Christelijke tuin

Gärten der Welt in Berlijn - Koreaanse tuin
Koreaanse tuin

De koreaanse tuin is de mooiste tuin als je het mij vraagt. De kersenbloesem maakt het plaatje helemaal compleet. Ik hoor iemand zeggen dat het net is alsof ze in een film is. De tuin heeft inderdaad wel iets filmisch, een soort droomwereld.

Gärten der Welt Berlijn - Koreaanse tuin
Koreaanse Tuin
Gärten der Welt - Balinese tuin in de tropenhal
Balinese tuin in de tropenhal

Onderweg kom ik een grote kas tegen, dit is de tropenhal. Binnenin bevindt zich de balinese tuin. Deze tuin vind ik erg leuk gedaan. De tropenhal is echter geen match voor de enorme tropenhal in de Botanischer Garten, maar dat is niet verwonderlijk.

Gärten der Welt Berlijn - Orientaalse tuin
Oriëntaalse tuin

Niet iedereen in het park lijkt te komen voor de thematuinen. Veel mensen in het park zijn er gewoon om te zonnen, een boek te lezen of met vrienden wat te ontspannen. Zij gebruiken het net als elk ander park.

Maar er zijn genoeg mensen die er net als ik speciaal zijn om de verschillende tuinen te bezichtigen. Wat opvalt zijn de bezoekers die in traditionele klederdracht van verschillende landen rondlopen. Zij zijn er om foto’s te nemen. Ik zie ook een paar mensen in anime-kostuums en bruidsparen ontbreken natuurlijk ook niet. De Gärten der Welt biedt een perfecte coulisse voor mooie foto’s.

Wolkenhain op de Kienberg in Berlijn
Uitzichtplatform Wolkenhain

Wanneer ik alles heb gezien ga ik weer terug naar de kabelbaan. Ik besluit onderweg om bij het tussenstation op de Kienberg uit te stappen. Bovenop de berg is een uitzichtplatform. Van hier heb je een wijdse blik over de wijken Hellersdorf en Marzahn.

Berlijn Fietstours

Fietstour met een nederlandse gids?
BerlijnFietstours.com

Gärten der Welt bezoeken

Een bezoek aan de Gärten der Welt is niet gratis zoals de meeste parken. Het gebruik maken van de kabelbaan kost extra, maar is niet noodzakelijk. Wel komt de kabelbaan gelijk bij een metrostation uit, wat wel zo praktisch is. Bij sterke wind gaat de kabelbaan niet.

Meer informatie vind je op de website van de Gärten der Welt.

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *